• Nowy

Olej konopny 50ml

18,00 zł
Brutto

Olej konopny polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu. Olej z konopi nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych.

Ilość

Kwasy zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę. Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremów odżywczych, pielęgnacyjnych ale także do kosmetyków dla niemowląt i dzieci.

Może być stosowany jako dodatek do kosmetyków. jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Stanowi idealny dodatek do mydeł. Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych. Myć stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

937