• Nowy

Olej z orzechów laskowych 50ml

16,00 zł
Brutto

Olej z orzechów laskowych posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Z tego względu zalecany jest do pielęgnacji skóry przetłuszczającej się, mieszanej, łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami. Doskonale jest wchłaniany przez skórę. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Ilość

Olej z orzeszków laskowych zaliczany jest do grupy tzw. "suchych" olejów.Wchłania się szybko nie pozostawiając po sobie tłustej warstwy jest dzięki temu wdzięcznym olejem do stosowania na skórę twarzy.  

Bogaty w witaminy E i A ma działanie antyoksydacyjne, regeneruje i uelastycznia naskórek odbudowując barierę ochronną skóry, co znacząco wpływa na jej stopień nawilżenia. Szybko i głęboko wnika w strukturę naskórka uszczelniając naczynia krwionośne, co czyni go fantastycznym surowcem do pielęgnacji cery naczynkowej.

Znany jest również ze swoich właściwości stabilizujących i tonizujących, co czyni go pomocnym w zmaganiach z cerą przetłuszczającą się, problematyczną czy łojotokową.

Można go stosować jako dodatek do kosmetyków antycellulitowych (olejków, balsamów, kremów, serum).

938